Valborg Aulin Sällskapet i Örebro

Tonsättarinnan Valborg Aulins grav på Södra kyrkogården, Örebro inför Allhelgonahelgen 2015

Detta har hänt

Valborg Aulin Sällskapet bildades år 2006 i Örebro. Stadgar antogs och en styrelse valdes. Årsmöte sker årligen i april månad. Årligen träffas sällskapet på Valborg Aulins födelsedag 9 januari vid Södra kyrkogården, Örebro.

Valborg Aulin Sällskapet har under åren agerat för att lyfta fram Valborg Aulins musik i Örebro, på andra orter, i radio och i TV. I Örebro har två uruppföranden ägt rum efter att Valborg Aulin Sällskapet bildades.

2009 avtäcktes Valborg Aulins gravsten i samband med uruppförandet av Pie Jesu i Nikolaikyrkan.

2012 spelade Lucia Negro pianosonaten i f-moll, först  i juli i Västra Karups kyrka och därefter i oktober i Örebro Nikolaikyrkan. 2013 gav Lucia Negro en pianoafton i Musikhögskolans konsertsal i Örebro, då pianosonaten åter stod på programmet. Som extranummer framförde Lucia Negro andra pianostycken av Valborg Aulin.

Linköpings Symfoniorkester, LISO, framförde 2013 under Glenn Mossops ledning hela orkestersuiten Tableaux Parisiennes. De två sista satserna, 3. Balscen och 4. Festafton på Trocadero,  framfördes för första gången.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.04 | 10:29

Kul att musiken når sin "rätta lyssnare" - det har vi i Valborg Aulin Sällskapet väntat på länge! Lucia Negro vår fina hedersmedlem!

...
07.04 | 08:36

Högst imponerande och suveränt tolkad komposition. Både Aulin och den med mig jämnåriga Negro, mig hittils obekanta, men klart lysande stjärnor. DETTA är musik!

...
05.05 | 00:32

Elain Olsson och Birgitta Lertséus heter Martin Dyfvermans pratande gäster! Och med rätt stavning

...
02.05 | 17:47

Det går att efterlyssna nu på Länsradion.se när Birgitta L och Elaine O gästade studion 30/4 för att prata om sällskapet och den kommande konserten på Säbylund

...
Du gillar den här sidan