Gästbok

Tack för att du besöker sällskapets hemsida. Skriv en hälsning här i gästboken genom att klicka på den blå knappen. Du kan också sätta in ett foto vid din hälsning.

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 14. dec, 2017
Bäste Ragnar Söderlind, jag gläder mig att Du har "upptäckt" Valborg Aulins pianosonat och den uppskattning Du uttrycker. Vi i Valborg Aulin Sällskapet har nyligen förmedlat handskriften till en pianolärare i Barcelona för att hennes elev/student ville studera in den. Beundransvärt! Tänk om Valborg själv hade fått uppleva detta beröm i slutet av 1890-talet, då hade hon förmodligen inte flyttat till Örebro!
E-post:
Skrivet av Ragnar Söderlind, den 29. nov, 2017
Hej!

I dessa #metoo tider har jag lyssnat intensivt till kvinnlige komponister genom tiderna.
Det finns mycket strålande musik: Amy Beach, Emilie Mayer, Dora Pejaĉević, Lily Boulanger, Fanny Mendelsohn, Klara Schumann, Agathe Backer Gröndahl och även modern musik.
Då jag upptäckte bilden av Valborg Aulin blev jag nyfiken. Jag lyssnade till sonaten och blev överväldigat. Vilken kraft, stort formsinne och rik pianosats. Lite Griegsk här och var, men det var väl en omöjlighet på den tiden att inte låta sig influera av sin då så berömda norska kollega. Sonaten är ett stort verk som borde finnas på de nordiska pianisters repertoar, i alla fall de kvinnliga
Sonaten är självklart strålande spelat av Lucia Negro.

Vänlig hälsning

Ragnar Söderlind
Professor emeritus i komposisjon vid Norges Musikkhögskole.
Sonson till en svensk som ville till Amerika men som inte kom längre än till Oslo.
+47 971 70 858
Soderlindr@gmail.com
E-post:
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 27. apr, 2017
Nu finns det en inspelning av Valborg Aulins pianosonat av Lucia Negro på förlag Daphne, se vidare på våra sidor eller Valborg Aulin Sällskapet på Facebook.
E-post:
Skrivet av Bengt-Arne Falk, den 24. aug, 2015
Hej! Jag hörde en sagolikt fin pianoinspelning av Valborg Aulins Albumblad i SR P2 vid 8.30 tiden idag (24 aug). Finns den på CD? Vet ni var man kan få tag på den i så fall.
Bästa hälsningar Bengt-Arne
E-post:
Skrivet av Dahlkvistkvartetten, den 30. sep, 2014
Valborg Aulin i Stråkkvartettserien i Grünewaldsalen på Stockholms konserthus nu på lördag 4 okt 2014 kl. 15.00. Då spelas den första kvartetten i F-dur av Dahlkvistkvartetten
E-post:
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 13. mar, 2013
Gunnar, det tackar vi jättemycket för!
Ska lista ut hur vi länkar tillbaka...
E-post:
Skrivet av Gunnar Ternhag, den 13. mar, 2013
Jag har lagt in en länk till Valborg Aulin-sällskapets utmärkta hemsida i Levande musikarv:

http://www.levandemusikarv.se/tonsattare/aulin-valborg/
E-post:
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 9. mar, 2013
Johanna Grut har gjort en fin kartläggning av kvinnliga tonsättare på Statens musikverk. Hoppas sidans adress syns nedan. Valborg Aulins verk finns förstås med!
E-post:
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 27. feb, 2013
Tack Anna-Karin, vilket fint initiativ! Hur kom denna lysande idé upp? Vad fint att ni berättar det på hemsidan!
E-post:
Skrivet av Anna-Karin Simlund, den 27. feb, 2013
Hej! jag heter Anna-Karin Simlund och är fastanställd i Göteborgsoperans kör. Vid konsert i Nikolajkyrkan i Halmstad den 10 mars kl 15 kommer Göteborgsoperans damkör bla framföra "Tre körer för fruntimmersröster" av Valborg Aulin i . De sånger som prisbelöntes och uppfördes vid utställning för kvinnlig industri i Köpenhamn 1895. Vi tycker det både har varit både spännande och intressant att få lära känna några av hennes verk och vi ser framemot att få att framföra dem! Vill ni veta mer, ta gärna kontakt, och välkomna den 10:e! Hälsningar Anna-Karin Simlund
E-post:
Skrivet av Birgitta Lertséus, ordförande, den 15. maj, 2012
Ja, det var roligt att höra små prov ifrån de två satserna. Vi är nog många som tycker det vore kul att få höra hela verket. Det går kanske att få fram pengar för att noterna ska tryckas. Fler orkestrar kanske vill spela. En annan sak: såg att du skrev en artikel om Valborg Aulin innan Cecilia var helt färdig med sin magisteruppsats. Där skrev du om pianosonaten, som Lucia Negro har spelat. Intressant att se hur varje steg leder framåt. Vi fortsätter!
E-post:
Skrivet av Magnus Börjesson, den 15. maj, 2012
Hej
Hörde P2-programmet om Valborg. Jättebra. Kul att vi nämndes som de första som framförde delar av Tableaux Parisiennes. En undran: Borde inte hela verket framföras i Örebro? Har ni arbetat för en sådan idé? Vore kul att kunna medverka till detta.
E-post:
Webbsida:
Skrivet av Birgitta Lertséus, ordförande, den 11. maj, 2012
Verksförteckning på gång. Visst är det sällskapets ambition att pianosonaten med Lucia Negro ska bli en CD så den kan lyssnas på ofta av många! Tack för din uppmuntrande kommentar!
E-post:
Skrivet av Göran Tegnér, den 10. maj, 2012
Jag har just hört Lucia Negro spela pianosonaten op. 14. Imponerande, både musik och framförande! Kraftfull musik av en 25-årig flicka, måste jag säga. Önskemål: en verkförteckning - den som finns på Wikipedia är bara i urval. Jag är övertygad om att Sällskapet arbetar för att sonaten ska komma på skiva -- måtte ni lyckas!
Hälsningar
Göran Tegnér
Skrivet av Birgitta Lertséus, den 23. nov, 2011
Tack för gott stöd, från styrelsen, medlemmar och övriga intresserade - det var verkligen kul att Linköpings Symfoniorkester ville uppföra Tableaux Parisienne! Och dirigenten Glenn Mossops inställning bådar gott för en fortsättning. Bra att vi har medlemmar i andra delar av Sverige som verkar för Valborg Aulins verk.
Ordförande Birgitta
E-post:

Senaste kommentarer

25.01 | 13:26

Jag önskar bli medlem i VA-sällskapet.
Sätter in medlemsavgiften, 100:-, under dagen via internetbank.
JR

...
21.09 | 11:50

Lucia Negro has played the sonata, some small pieces by Valborg Aulin and sonate op 27 by Laura Netzel on www.dahpne.se It is a very succesful record from 2017

...
20.09 | 07:23

Hello! Where can I find the score for Valborg Aulin's Piano Sonata, op. 14? I am interested in performing it.

Thank you!

Emiko Edwards
www.emikoedwards.com

...
07.04 | 10:29

Kul att musiken når sin "rätta lyssnare" - det har vi i Valborg Aulin Sällskapet väntat på länge! Lucia Negro vår fina hedersmedlem!

...